Autor Subiect: Film  (Citit de 4240 ori)

insanereverb

• Vizitator
Re: Film
« Răspuns #45 : 06 Iunie 2010, 23:02:02 »
Eu cand vreau sa fluier, scot aer cald pe nas. Deformare elastica.

Offline hila

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #46 : 07 Iunie 2010, 11:54:41 »
S-o terminat si Tiff-u'.Am vazut
Breathless : film coreean  cu actiune destul de tipica,poate foarte tipica dar actori foarte buni si actiune construita foarte veridic. In afara de 2,3 faze mega -cliseu filmul o fost dragut.

Nimfa: frumos facut , mi-au placut poate cel mai mult  "plimbarile" prin intermediul camerei in padurea care se prezinta la inceput...ametitor dar foarte frumos.

Aici : un film dubios indonezian din actiunea caruia mi se pare ca se putea scoate mult mai mult. e vorba de o clinica in care se fac tot felul de terapii speciale prin care-s tratati niste criminali.legal,prin semnatura...videoterapie,terapie prin plimbare.Cu toate astea, mie nu mi-o redat decat o stare de calm si liniste. (in cadrul Tiff o fost inclus in sectiunea terapii extreme)

Dogtooth   Foarte frumos: frumos facut, scenariu interesant, actori buni, amuzant uneori (n-am mai ras de foarte multa vreme la un film).

Aurora a lu' Cristi Puiu cu Cristi Puiu . Un film lung de vreo 3 ore, in care la un moment dat simti ca te doare curu de la sezut si te uiti la ceas sa socotesti rapid cat mai ii din film, dar asta nu arata decat ca tensiunea e inegal distribuita in film. Mie mi-o placut tare filmul! Si Cristi Puiu joaca bine doar ca uneori, am avut impresia ca forteaza nota scremandu-se la figurat sa aiba privire de om paranoic -meditativ, om macinat dar tacut, rece si foarte rational. Oricum, ii merge bine rolul, adica s-a construit bine pe sine ca si actor.

Marti, dupa Craciun  asta-i film pentru ics care nu mai vrea minimalism, nu mai vrea comunism si nu mai vrea ritm lent desi e romanesc (Radu Muntean). Mi-o placut, o fost dragut.Asta cred ca -i deja film de gen, nu prea vezi Romania cea din filmele de toata ziua, si oricum,ar fi irleevant s-o vezi,probabil. Ii faina tipa aia ,ma, aia  ce-o jucat si--n legaturi bolnavicioase, popistasu aia, tare faina,fizic evident. In schimb nu mi-o placut de Mimi Branescu,antipatica persoana. ( :)) am intrat  pe imdb sa ma asigur ca asa-l cheama pe antipatic si vad la cast ca-i trecut primul Dragos Bucur desi o avut un rol d enici 5 minute si desi actorii nu-s trecuti alfabetic pe lista sa se explice...altfel decat stim)

Si acum,in weekendul care tocmai a trecut , plina de entuziasm m-am dus la tiff...mult...si pur si simplu  n-am mai prins un film care sa-mi placa.Printre altele am vazut sambata Caravana Cinematografica  a lu' Titus MUntean....m-o plictisit, ieri am vazut Tetro a lui Coppola... americanesc, cu clisee americanesti de la scenariu,decor, replici....si actorul care-l juca pe copilul din rolul principal...mi s-o parut aproape jalnic.Nu inteleg de ce pe imdb are recenzii bune,ma rog.
Am mai vazut ieri si Autobiografia lu' Ceausescu de Andrei Ujica, o adunatura de fragmente de filmari cu raposatii, la care s-a muncit mult, pentru a fi selectate tocmai ce o fost selectat. Un fel de documentar in care cei care-l fac simti ca vorbesc doar prin faptul ca ei au facut selectia respectiva si  niste muzica. N-as putea zice ca mi-o placut sau nu...mi s-o parut efectiv un film informativ cu privire la ceausesti,un pic prea lung.Mi-o venit sa-mi smulg paru' din cap si sa impart vreo cateva palme in stanga si-n dreapta in sala,au ras ca tampitii(de fapt,tampitele,ca ras de fete se auzea mai mult)....fara motiv.Explicabil si rasul ala dar ,bag piciorul ,ai chef sa razi indiferent de film? du-te la Cinema City si sigur gasesti o comedie "asa cum nu ai mai vazut".
 Si ieri noapte am  mers la ultimul film,Suflete moarte, cacat,mi-am dat seama pe la inceput ca mai demult eram la cineva in camin si se uita la cacatul de film....super!am plecat.

cam astea...
M-o cam enervat anvergura care-o luat-o TIFF-ul, circulatie inchisa in centurl Clujului, Pe langa filme concerte facute in colaborare cu TIFF-ul, expozitii...ca la sat,daca-i sarbatoare apai tot satu' sa fie implicat.

Am mai fost la A Soundtrack for Andy Warhol's Screen Tests  cu coloana sonora live cantata de Lucian Ban, Silent Strike  si inca 2 tipi...o fost foarte, foarte frumos,desi ar fi fost mult mai frumos sa fi fost numai Silent STrike pe scena. Degeaba ,are omul ala ceva , un simt.

In concluzie, TIFF-ul nu se va muta la nicio Budapesta,la mai toate toate proiectiile salile au fost pline inclusiv noaptea de la 12 jumate .

eu cu a mea,tu cu a ta,vrei??

Offline Synthetic

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 66
  • Spin Club!
« Răspuns #47 : 07 Iunie 2010, 13:17:03 »
Da de "Amer" nu zici nimic? :dracu':

si apropo... stie careva ce a fost la Bontida la "castel", ca vroiams a ma duc si n-am mai gasit loc!

Offline lemon

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #48 : 07 Iunie 2010, 16:33:18 »
nu este chiar un film..ci un scurtmetraj...anyway" Odihnă "
http://universitateamedia.wordpress.com/filme-sem-2/
Un film, este un vis.Îl omori când îl scrii,îl omori cu camera.Filmul tãu ar putea prinde viatã,
pentru unul, sau douã momente,si actorii prind viatã în el,Dar apoi moare din nou,îngropat într-o cutie de film.Misterios, uneori,în sala de editare...

insanereverb

• Vizitator
« Răspuns #49 : 07 Iunie 2010, 22:43:03 »
Da, multumesc \hila ca ai scris despre tiff.
Am vazut Dogtooth % Foarte simpatic filmul. Mi-a adus aminte de clipul asta de la Staind - Outside

Dincolo de "gard" e tot dincolo de "gard". :o

Offline hila

• Newbie
  • *
« Răspuns #50 : 08 Iunie 2010, 04:04:28 »
Da de "Amer" nu zici nimic? :dracu':

si apropo... stie careva ce a fost la Bontida la "castel", ca vroiams a ma duc si n-am mai gasit loc!

Da,am fost si la amer...fucked up pan' la sfantu anton.era sa ma pis un pic pe  mine mai pe la-nceput cand tipa era copil (prea) ambitios si curios. Nu stiu in ce masura am inteles bine ceea ce vroia cineva sa-mi transmita... era cu prea multe taisuri la un moment dat. Personal, prefer lucrurile intr-un film sa fie expuse natural(daca ele nu-s foarte naturale) sau daca e dorita lipsa de naturalete ,atunci sa fie abundenta de imaginatie,lipsa de conventii, idei, culori,miscare. Ceva in toata combinatia aia de imagine dubioasa,personaje ciudate ,sunet ,editarea aia mi-o displacut.Erau si niste repetitii care la un moment dat o inceput sa ma sacaie gen fustele lor in vant. Hai ca atipesc aici stand turceste.
Azi am vazut un apus foarte frumos, in noaptea asta am fost cu cativa colegi de facultate pe cetatuie sa bem bere, si cand ne-am intors 3 dintre noi am ramas in aprcul central si ne-am dat pe toate porcariile alea pentru sport si am vazut un  copac incredibil pe care abia am reusit sa-l cuprindem toti 3,si o veniti un nene beat la noi in parc dar care parea foarte simpatic si ne-o povestit cu mult patos despre Sandokan, tigrul malaezian   :o si se uita drept in ochii mei si-mi zicea gesticuland " aici asa erau munti ..maaaari si si pe partea astalata erau munti ,tot ase ...maaaari si aici ase intre, era el...tu-ti dai sama ce frumos?". Nu-ntelegeam nimic da' simpatic omu' empatizam cu el. si venind spre camin am vazut 2 arici,2 rate si multe alte chestii interesante. De multa vreme nu m-am mai simtit asa...de multa vreme n-am mai stat asa in natura(vorba vine)...pur si simplu sa bem...ca tinerii.

Offline ics

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
  • Woland from Wonderland
« Răspuns #51 : 08 Iunie 2010, 18:16:47 »
ics a vazut Boogie de Radu Muntean si i-a fost de-ajuns. iar Radu Muntean are un tricou ca al lui ics, ceea ce-l transforma intr-un ics wannabe. si-n cele din urma ics prefera un alt Radu regizoral:Mihaileanu.
Mozart was a great composer

insanereverb

• Vizitator
« Răspuns #52 : 08 Iunie 2010, 18:22:30 »
Boogie e un film simpatic. Cocalarii la mare. Ba bine ca nu !

"Five easy pieces" anul 197.0

I want you to take the chicken and hold it between your knees

Offline lemon

• Newbie
  • *
« Răspuns #53 : 13 Iunie 2010, 21:14:49 »
Poker. :-\ ...nu imi place deloc.nu am inteles prea bine filmul.
Un film, este un vis.Îl omori când îl scrii,îl omori cu camera.Filmul tãu ar putea prinde viatã,
pentru unul, sau douã momente,si actorii prind viatã în el,Dar apoi moare din nou,îngropat într-o cutie de film.Misterios, uneori,în sala de editare...

Offline hila

• Newbie
  • *
« Răspuns #54 : 17 Iulie 2010, 03:38:14 »
Am mai vazut 3 filme  Aki Kaurismaki : THe match factory girl, La vie de boheme si The man without a past.Toate 3 mi-au placut mai mult decat Take care of your scarf,Tatiana. Lipsa dialogurilor si a tot ceea ce inseamna verbal, lipsa de expresie fizionomica a personajelor aproape in totalitate, decorurile si pana la urma si muzica filmului care se aude parca numai atunci cand canta un radio sau e o petrecere in film duc la anularea si eliminarea oricaror surse de redare a unei expresivitati ,pe de-o parte artistica a regizorului,pe de alta umana a personajelor.Si ,cu toate astea, se transmite atat de mult pentru ca ramane scheletul ala pur, personajul,fiinta umana fiind si jucat bine , aruncat in tot contextul lui de viata si miscarea lui naturala in spatiul ala. Nu vedem decat transpunerea exterioara in comportament si reactii comportamentale  a personajelor , nimic despre ce si cum gandesc,despre cum au ajuns acolo, despre lucrurile in care cred ,daca cred, despre preferinte. Ar fi interesant de gandit un joc : oare cum ar arata si actiona personajul din The man without a past in The match factory girl? Foarte natural. Personajele Kaurismaki dau impresia unei imense imunitati la saracie, jeg, violenta, dependenta innecandu-se ignoranti in toate astea.
Merita vazut Kaurismaki....poate recomand cel mai mult The match factory girl care mi s-a parut cel mai Kaurismaki conform viziunii pe care-o am eu asupra lui,evident.

M-am gandit sa vad si Mon Oncle a lui Jacques Tati din cauza asta : http://agenda.liternet.ro/articol/9423/Alex-Leo-Serban/Bucurii-si-necazuri-scrisoarea-unui-semi-centenar.html  . Si, intr-adevar, foarte actual filmul! Un umor foarte dragut , copilaresc ,jucaus dar tot n-am ras mai mult de cateva zambete mai largi.
Apropo... va place Alex Leo Serban? Mie da! Are cu desavarsire si niste probleme dar imi place.

Offline ics

• Newbie
  • *
  • Woland from Wonderland
« Răspuns #55 : 17 Iulie 2010, 13:29:48 »
Atonement mi s-a parut varza, cu o intriga subtire si un final ca nuca-n perete.
Mi-a placut in schimb A serious man, o comedie neagra a celor doi Coeni la care m-am desumflat de ras.
Am vazut si Concertul, care mi-a confirmat asteptarile, Revolver - unul din primele filme ale lui Guy Ritchie - care nu stie ce vrea sa spuna, the Exorcist - care la vremea lui o fi fost foarte bun, Full metal jacket care are 2 replici geniale: "I wanted to see the exotic Vietnam, the jewell of the South-East Asia. I wanted to meet intresting and stimulating people of an ancient culture...and kill them." si "I wanted to be the first kid on my block to get a confirmed kill.", iarr ieri noapte am revazut capodopera Saving private Ryan, poate filmul meu preferat. alte productii nu mai merita mentioate.

Offline hila

• Newbie
  • *
« Răspuns #56 : 18 Iulie 2010, 01:28:22 »
da,si mie mi-o foarte placut A Serious Man.Revolverul mie mi-a dat impresia ca stia ce vrea sa zica...dar vroia sa zica prea mult ,un mult  de ordin prea general si si intr-un mod subtil  abordand in zicerea lui si prea multe metode...de zicere si inchegare a povestii...si cu toate astea nu-mi amintesc sa-mi fi simtit creierul foarte solicitat in timpul lui si provocat dupa el(film). Full metal jacket e Kubrickul ce mi-a placut cel mai putin din kubrickele vazute,cel mai probabil din cauza afinitatilor mele care n-au tangente cu genul asta  de film....m-o cam plictisit.Si Saving Private Ryan(acelasi gen de film)...nu mai regasesc in mine din el decat o imagine,ce-i drept,vazut de mult,da' e important ca nu simt nicio chemare sa-l revad.

Ce-am mai vazut eu si merita mentionat e Le quatre cents coups al lui Truffaut.frumos construit si ca poveste a unui tip de copil si ca surprindere a unui tip de familie a Frantei anilor 60, a unui tip nou de familie, si  ca radiografiere descriptiva  a vietii in Parisul anilor 60.Si se simte intens izul  nouveau vague-ului care incepe cam odata cu el.  Am mai vazut L'annee derniere a Marienbad de Alain Resnais,care per total a fost dragut si ca idee si ca transpunere a ei,dar cu o coloana sonora  exasperanta pentru mine,zgarie urechea mai tare decat Venetian snares si cu Delphine Seyrig in rol principal foarte seaca. si-am mai vazut The great dictator ..aproape genial.

Offline ics

• Newbie
  • *
  • Woland from Wonderland
« Răspuns #57 : 19 Iulie 2010, 12:39:36 »
City lights e ultimul film mut al lui Chaplin si mi se pare ca e si cel mai bun. Mi-a mai placut si The kid, a fost fain si Modern Times si vreau sa mai vad Monsieur Verdoux.
Mi-am amintit ce-am mai vazut: Je vais bien, ne t'en fais pas, cu Melanie Laurent. un scenariu foarte asemanator cu tipicele scenarii romanesti, doar ca mai bun, pentru ca are un twist. daca era romanesc, se termina cu 10minute mai devreme. chiar, daca-l vede careva, sa opreasca cu 10 minute inainte de final si sa-si dea cu parerea despre ce a vazut.
Defiance:evreii-haiduci omoara nemtii, Blindness:chiar mai bun decat m-am asteptat, An education:dragut dar fortat,  Children of men:nu se mai nasc copii si dupa 20 de ani se gaseste prima gravida - avea potential dar au exploatat gresit ideea, Cloverfield: un Rec mai comercial, Green zone: o idee faina dar cam putin, Lo: ce faci demonul pe care-l invoci te ia la misto? Wolfman:scenariu nu foarte original(gen Shutter island) dar cu Benicio del Toro si Anthony Hopkins(care si cand face cu ochiu e genial), The Informers: de cacat, Se7en:scenariu bun, The crazies:clasic, The Imaginarium of Doctor Parnassus: fain si ironic: Heath Ledger trebuia sa moara la final dar a facut-o inainte.

Offline lemon

• Newbie
  • *
« Răspuns #58 : 28 Iulie 2010, 22:03:46 »
The Shawshank Redemption ..superb de 10 :X

Offline ics

• Newbie
  • *
  • Woland from Wonderland
« Răspuns #59 : 13 August 2010, 02:53:06 »
Inception
Pentru filmul asta am riscat si m-am dus la cinema, dupa ce-am stat departe de el mai bine de 4ani. La vederea posterului si a headline-ului care s-a deosebit de neinsipirat am crezut sceptic ca va fi o aceasi Marie cu alta palarie, adica un alt film ca Shutter island, The machinist sau Memento, in care personajul principal alearga de nebun dupa criminal si la final realizeaza ca el e vinovatul. nu m-am bucurat de calitatea imaginii(la care ma asteptam sa fie un super hd, nu la fel ca acu 10 ani - am si platit pentru 3 persoane), dar sunt fericit ca mi-a distrus asteptarile, dupa care am aflat ca Nolan a regizat si Memento, adica nu era tampit sa refaca acelasi idee.

Stiam de ce e-n stare Nolan dupa ce-am vazut The dark night, si Inception e un alt film istet. n-arunc cuvinte mari sa-i zic capodopera anului, deceniului, secolului, dar pot sa spun ca are un scenariu pentru oameni care vor sa-si foloseasca mintea in 2 ore jumate, nu sa zica senini "io n-am inteles nimic".
e mind-fucking pentru ca are o idee indrazneata, usor fortata dar pe drept acoperita, un fir epic destul de clar in ciuda multor recenzii, foarte dens, si o gramada de detalii si indicii atent plantate. pe langa efectele speciale si tinuta eleganta a situatiei si a actorilor(care atrage mult) scenariul pune intrebari la care numai creatorul poate raspunde, dar lasa o serie de indicii mai mult sau mai putin ascunse.
ce mi-a placut cel mai mult e ca se joaca cu mintea spectatorului intr-un mod mai rar intalnit, inducand piste false si ghidandu-te gresit spre cateva intrebari de suprafata, neesentiale. lucrurile care au menirea de a indica realitatea nu au de fapt nicio valoare, fiind proiectii dictate de subconstientul personajului si depind ireversibil de dorintele si temerile sale. transpunerea ideii lui Nolan in film e atent gandita fiindca se desfasoara pe un suport simplu, lesne de inteles, in niste situatii usor-imaginabile, astfel incat mintea ta poate focaliza peste ele spre adevarata esenta, mentinand o imagine de ansamblu perpetua.

marea intrebare din final are aparent 2 raspunsuri posibile, dar daca judeci atent toate detaliile intelegi ca ele nu se exclud unul pe altul ci coexista, ideea principala fiiind una de natura spirituala, bine alimentata de o serie de indicii de pe parcursul vizionarii.
nu stiu daca e neaparat nevoie de o a doua vizonare, cum zic unii, ca sa pricepi filmul, dar o reluare secventiala a povestii releva multe lucruri noi care duc spre un alt rezultat. morala nu e asa o mare scofala dar cel mai interesant e modul in care ajungi la ea. apoi, parerea mea e ca nici un regizor serios nu si-ar fi incheiat un astfel de scenariu cu un happy-end. e parca elementar s-o faca altfel.